Un matí per analitzar…

18febr.08

lluvia.jpg

Bon dia pel matí, diuen al meu poble. I hui, no podia ser d’un altra forma. El matinet ha començat amb uns comentaris al voltant de la pluja. Quin mal dia fa, ja veus, en este oratge, però que voleu?, no falta aigua, en què quedem?, estem en febrer, si vols anem a la platja…

Bé, qüestions metereològiques a banda, vos contaré el que m’ha passat, i el pitjor és que vos pot passar a vosaltres. Ens situem. Anem a Torrent, a la Comissaria de Polícia. Motiu; renovació del DNI i del passaport. Només entrar em pregunten l’hora que tenia. Dic en veu baixa que a les 11 (l’havia demanada per telèfon). Sóc increpat per 2 dones que diuen que porten allí des de les 8 del matí. Lògicament, a estes dones ningú els havia explicat que era allò del DNI electrònic i el tema de la cita prèvia. Però vaig més enllà, quanta gent sap què es allò del DNI electrònic?. Quantes persones fan cua des de les 6 del matí en Torrent per després que no els donen número?.

Seguint amb la història, estic asegut esperant el meu torn. De sobte, una de les funcionàries, crida a un home. L’home brama. Pare l’orella. Resulta que s’han equivocat en el seu passaport en un número, l’han de repetir, i atenció… se’l fan tornar pagar!. Ell, amb la seua filla de 3 anys, li diu que no pot perdre un altre matí i que no entén com ha de tornar a abonar-lo. En mig de crits i fins i tot insults, la frase lapidària del final: “Nosotros no nos hemos equivocado, han sido las máquinas”. Impresionant!.
Tres minuts més tard, entra una parella. Són nous funcionaris que han aprovat la plaça i van a conéixer el seu nou lloc de treball. La funcionària en qüestió, m’està atetent. Em deixa. Es posa a parlar amb ells. Els diu que “fer els DNI és altre món, que es preparen a aguantar gentola i CIUTADANS CIVILS!”. No done crèdit. Em pregunta… ¿Por dónde lo hemos dejado?.
Dos homens majors (estarien pels 65 anys) s’alcen i passegen. Estan cansats d’estar seguts. Un altre funcionata s’acosta a ells i els diu – amb veu forta i autoritària- “Por favor, sientense. Deben estar sentados. Aquí nadie se puede levantar hasta que le llegue su turno”. El meu grau de flipar està a punt d’arribar al màxim.
La dona que m’estava atenent em deixa. Parla amb els companys dels “nou vinguts”. Diu que porta 17 anys allí i que ningú en 4 dies va a cobrar el mateix que ella. Passen els minuts i pense. Jo soles he vingut a fer-me el DNI i el passaport, hòstia!.
Al remat, m’entreguen el carnel, el Passaport hauré de tornar demà per “problemes informàtics”. M’alce i no reclame. Per a què?. Quan ja estic al carrer continua plovent. Unes xiques parlen de l’oratge i pense… hi han dies que millor parlem del temps!.One Response to “Un matí per analitzar…”

  1. Impresionant! Jo m’hauria tornat boig.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: