Malta mereixia més d’un gol

31març08

malta_lavalleta.jpg
Quan tornarem de cap d’any tancarem el viatge de març. Mai havíem sigut planificats, però l’edat, crec, fa que alguns dels meus amics pensen i fins i tot en un termini mitjà. La destinació va ser Malta. I cap allí eixirem el dia després que les falles es prengueren foc en València.
El vol, per la companyia Ryan Air. M’imagine que de segur que molts de vosaltres ja l’haureu tastat. Però la reflexió estava clara, per 50 euros que ens havia costat anar i tornar, anàvem a posar-se a queixar-se que el pilot cantara el pasdoble de València?. Per a res!.
Férem 5 dies i cadascú diferent de sensacions. Malta és una illa plena d’estils diferents. A Malta són ultracatòlics, de fet està prohibit l’abort i el divorci, i això es nota. Les catedrals del no res i els devots no paren d’eixir dels seu 30 quilòmetres d’extensió. És un poble multiculural. Per eixa geografia han passat els fenicis, els àrabs, els turcs, els francesos, i fins l’any 1962, els britànics, any que Malta assoleix la seua independència.
El turista se sent còmode. Amb l’euro et creus el rei del Mambo. Fa no res que l’acaben de posar en marxa i els maltesos no utilitzen el arrodoniment (redondeo en castell’a, he hagut de buscar la parauleta). La vida és més barata que en les nostres terres.
malta02.jpg

Tenen un caracter molt italià també. Sicília està a només un hora de barco i es nota en moltes coses, però sobretot en el menjar. Condueixen com els britànics, per l’esquerra, però no li trobe sentit, perquè no respecten cap norma d’educació vial. Té igual per l’esquerra que per la dreta. A Malta, a banda de trobar cotxes propis d’una peli dels 80, és una aventura per no donar-te de morros amb un altre conductor.
L’illa té contrastos i matisos. Destaque la capital, La Valleta,(per als que els agrade les catedrals barroques), St Julian’s (per als que els mole la festa power), Mdina, impresionant ciutat fortificada, Rabat i les seues catacumbes i una visita,  IMPRESCINDIBLE, a l’illa de Gozo, els amants de la fotografia es posaran les botes.malta031.jpg

Podria escriure molt més, però en açò dels viatges el millor es anar i comprovar-ho. Consulteu esta web si voleu per anar fent gana i aneu-hi, sobretot abans que puge el preu!

PS: Molt de discutir sobre asignatures com Educació per la Ciutadania i  bobaes vàries i més els valdria als polítics pergar-se una volta per l’estranger i vore quin és el nostre nivell d’anglès respecte a altres països… El cas és que no crec que els importe, perquè pocs d’ells tenen ni puta idea de parlar-ne.
 One Response to “Malta mereixia més d’un gol”

  1. 1 Ivan

    Ie sanguangoooo… eixes fotos son en la camara nova ??

    Collons, si al final va a ser veritat aixo de que el fotograf no importa, mentre tinga una bona camara….

    Fora conyes, estan de puta mare tio…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: