Un parell d’inquietuds

27nov.08

monleon_blognovalpena
Foto: Dani

Si comences un post i eixes en una foto, és o pot semblar vanidós. Però em te igual. Me la bufa de fet. Em sent més pagat, com es deia als 80, que el Guerra. Hui ha sigut un dels dies que disfrutes i assaboreixes allò que s’anomena orgull. Orgull, de viure l’evolució d’un festival que posa a Picassent en un mapa que alguns no imaginaven mai. Orgull, de vore com un home si le ret un homenatge en vida, i no precisament quan ha passat a millor vida. I per supost, més que orgullós i satisfet per haver conegut Joan Monleon, un mite audiovisual de l’adolescència que hui s’ha sentit feliç després d’estar durant molts anys arraconat, no se encara per quina raó, i que l’Inquiet ha fet refrescar la memòria a més d’un amnèsic i també a uns molts desmemoriats en mala llet. Per cert, jo sóc també un coent valencià. Perquè si el que feia Monleon era coentor,  el d’ara què és… Primera inquietud satisfeta.

I la següent inquietud no serà resolta fins dissabte, moment en el qual es clausure el festival amb la gala dels premiats. Esperem que la tranquil·litat i normalitat que s’ha respirat continue i no tornem a viure episodis desagradables i incomprensibles. Perquè amics lectors, l’Inquiet en les seues edicions ha sofert amenaces, agressions i demés boicots per fer el que fa. Foment i difusió de la nostra llengua. Alguns, que són capaços de vore Rambo en versió original, no entenen que es puguen projectar pelis en valencià i que els espectadors puguen anar a disfrutar-la. Hi han hagut imbècils que han dit als assitents, d’entre altres perles, traïdors a la pàtria. 
Parlant de patriotes, els que se suposa que ho són, s’amagaren com a rates i no donaren la cara ni defensaren als agraviats. Enguany, alguns d’ells volen eixir en la foto, aguaitar el cap i dir que són més valencians que ningú. Què patètics que sou alguns, per favor!.4 Responses to “Un parell d’inquietuds”

 1. Em pareix que ha sigut per el vostre festival y pel homenatge donat a Monleón per què entre companys mius de carrera s’està difundint la notícia de que…¡Monleón esta viu! Jo ja el sabia però per què li entrevistarem l’any passat a la ràdio, no per un altra cosa. Tal vegada molts hem confos la seua mort amb la de El Titi, qui sap.

  Enhorabona pel camí que pareix haver agarrat definitivament el Festival i no el solteu. I enhorabona per recordar-vos de gent com Joan Monleón i donar-li allò que es mereix.

 2. 2 novalpena

  Hola:
  Faré extensiva l’enhorabona a tot l’equip Inquiet, La Fàbrica de la LLum i la Regidoria de Cultura. Ells són els vertaders artifexs del festival.
  Gràcies!.

 3. Pero tu eres mal agitaor !!

  A partir d’ara et dire Julio “jarrai” Gomez !!

 4. jajaja que cabrón l’ivannetti!!!

  Pot ser s’estiga formant un moviment jarrai molt a tenir en compte. La kale borroka ja està ací.

  Per cert, als dos us dic; HUI ÉS LA NOSTRA NIT, no me falleu.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: