Realitats diferents

23abr.08


Dins del ritme caòtic que he portat en les darreres setmanes, esta l’hem començat viatjant a les Terres de l’Ebre, Amposta, concretament. No patiu, collons!. Portava el cotxe ple de garrafes d’aigua i les he plenat. Qui vullga, ja sap.
Peró bé, a banda d’aigua i de polítiques hidríques, que quan els done la reial gana que les solucionen, el meu viatge tenia una missió. Parlar de ràdio, i concretament, de les nostres, de les pròximes, de les emissores municipals.
Tot i ja conéixer a quina distància ens trobem amb les emissores del Principat de Catalunya, va servir de nou per comprovar, amb mirada sana i també penosa, com funcionen allà i com estem ací.
Mentre ací alguns alcaldes tanquen ràdios, altres ni s’ho plentegen a uns sela porte fluixa, a Catalunya tenen la ràdio local com una eina fonamental de vehicle d’informació. No es plantegen la seua existència (en són més de 100), ni la seua convenència, sinò els seus debats giren cap a altres qüestions: professionalització, digitalització, dignificació de les emissores municipals… 

La nostra trobada va estar molt profitosa. Escoltarem, prenerem nota, atenerem sense tancar els ulls tot el que ens va informar el president de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya.
Ací, a casa nostra ,fa quasi 2 anys que tirà a rodar la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes. Un projecte que hauria de garantir l’estabilitat i el millor funcionament de les ràdios dels pobles valencians. Però la lluita està sent complicada, no vos vaig a enganyar. La cosa va a poc a poc. I sobretot, l’ajuda institucional es més bé nul·la. Més bé entrebancs fins i tot d’ajuntaments que tenen l’emissora o bé perquè l’alcalde o alcaldessa tinga la seua veu, o bé altres, que passen d’ella directament.
Per sort, existeix la Xarxa i eixisteixen emissores municipals que no van a desistir, que van a continuar lluitant pel periodisme local i de proximitat. Nosaltres, i estem en l’obligació d’intentar-ho, podem fer que les realitats d’un lloc i d’un altre, no siguen tant diferents.No Responses Yet to “Realitats diferents”

  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: