Parlar per no callar

08maig08

Sóc un poc pesat, però que li farem, que diuen al meu poble, me mola el tema de la ràdio municipal. I ara va i damunt ens fan cas. Primer a Ràdio Associació de Catalunya, on, mira que bé, atorguen a un espai d’Aldaia Ràdio, 4 en un Taxi, com a millor programa. Si, amics, lluny de les nostres terres ens premien, i dic ens, perquè es tracta d’un programa radiofònic que emeten algunes de les emissores municipals d’estes, de les nostres, de les de per ací.
I també per ací, més concretament al diari El Levante-EMV, ens trauen la nostra visita a les Terres de l’Ebre i la reunió amb la Federació de Ràdios Locals de Catalunya. Però hi ha més. Esta setmana hem tingut la nostra primera presa de contacte amb les institucions públiques. Si, si, eixos senyors o senyores que et reben només de matí i amb cita prèvia. I volem continuar tocant i tocant més portes…

Però no tot podien ser bones notícies amigues i amics. Un pardalet m’ha contat que el PSVP-PSOE d’Almàssera es va abstindre en la votació a favor de l’adhesió de l’emissora d’esta localitat per unes grans raons. Vos les detalle. Per puntets. Si home, si!. De forma senzilla:
1. Per semblar una colla d’amics.
2. Per estar en els estatuts un domicili que no és el de cap seu oficial (ens la volen pagar ells, es veu).
3. No posa als estatuts quota per pertanyer-hi. (damunt que es debades!).
Com veieu, uns arguments de pes. Bé, la cosa queda aprovada i ahí queden les explicacions. Açò que sembla una bobada, i ho és, no és tant quan te n’anadones de la realitat d’altres companys que no és gens bona. Els ignoren o els censuren, i fins i tot, ells mateixa, s’apliquen la autocensura (que no se que és pitjor…).
El periodista ha de fer front al que està passant a hores d’ara, l’autocensura, esta que no et deixa fer volar la teua imaginació, el teu ingeni i la teua vessant méscrítica. Clar que tots s’autocensurem. Tots els dies, però per rutina, ja no em sembla correcte. Entre tots, podem ser un poc més atrevits.
PS: No se res fa temps dels amics d’Alaquas parla respecte a la ràdio del seu poble (una de les poques que té llicència a les nostres terres). Esperem prompte contar novetats…

 3 Responses to “Parlar per no callar”

 1. 1 Guaita

  Amic, ja saps que amb la nostra xicoteta aportació sempre hem defensat la tornada de Radio Alaquàs, així com la defensa de la llibertad d’expressió, per descomptat, també a la ràdio. Pareix que la ràdio va a tornar a obrir, peró fins que no siga efectiu no es creguem res, de moment ja porten retràs respecte a la data anunciada.

  Ací una mostra dels nostres posts relacionats amb la ràdio. Vos poden agradar o no, però vos asegure que hi ha treball i bones intencions. Pegueu-li una ullada a tots els posts, hi ha de molts bons.

 2. 2 Robert

  Mig amic.
  a vore si introduixes el meu link a la teua web, q encara q no siga de coses tan important, com a minim, algunes rises si q té.

  He pensat q igual fiquem una antena en Morredondo i fem emisions ilegals contra TotRàdio…

 3. Julio, t’he vist aquesta setmana en una entrevista a El Punt parlant com a president de la Xarxa d’Emissores Municipals. Osti tu, aquest projecte, com dirien els catalans, “fa patxoca”. Enhorabona i endavant!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: